Online ihracat çözümleri platformu B2CDirect, e-ihracat yapmak isteyen işletmelere kolaylık sağlayacak bilgileri barındıran bir infografik yayınlandı.
İnfografiğe göre dünyada internet kullanım oranı, Avrupa’da yüzde 80, Amerika’da yüzde 73, Orta Doğu’da yüzde 65, Asya’da yüzde 48 ve Afrika’da yüzde 34’lük paylara bölünmüş durumda. Sınır ötesi ve yurtiçi e-ticaret satışlarının 2020’de 3,4 trilyon doları bulacağı düşünülüyor. Sınır ötesi e-ticaretin yıllara göre yükselişini ve lokasyonlara göre paylara bölünmüş halini aşağıdaki grafikten inceleyebilirsiniz.

Sınır ötesi e-ticaretin yıllara göre yükselişi
Dünyanın %57’si Sınır Ötesi Online Alışveriş Yapıyor
B2CDirect’in hazırladığı infografiğe göre dünyanın yüzde 57’si sınır ötesinden online alışveriş yapıyor. Online alışverişi kıtalara göre incelediğimizde; Avrupa’nın yüzde 63.4’ünün, Asya’nın yüzde 57.9’unun, Afrika’nın yüzde 55.5’inin, Latin Amerika’nın yüzde 54.6’sının ve Kuzey Amerika’nın yüzde 45.5’inin online alışveriş yaptığını görüyoruz. B2C siparişlerde uygulanan gümrük vergisi muafiyetlerine baktığımızda da Avrupa Birliği ülkelerinin 22 euro’nun altındaki siparişlerden gümrük vergisi almadığını, Belarus ve Kazakistan’ın bin euro’nun altındakilerden, Rusya’nın 500 euro’nun altındakilerden gümrük vergisi almadığı bilgisine ulaşıyoruz. Azerbaycan bin dolar, Ukrayna 150 euro, ABD ve Avustralya 800 dolar, Körfez ülkeleri ise 270 dolar altındaki ürünlerden gümrük vergisi almıyor.
İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 30’u masaüstü bilgisayar, yüzde 24’ü telefon, yüzde 34’ü laptop, yüzde 8’i tablet, geri kalan kısım ise diğer cihazları kullanıyor. Geriye kalan yüzde 1’lik kısımın ise araştırmaya dahil edilmediğini belirtelim.

İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 30’u masaüstü bilgisayar, yüzde 24’ü telefon, yüzde 34’ü laptop, yüzde 8’i tablet, geri kalan kısım ise diğer cihazları kullanıyor.
Türkiye’de 2,5 milyon kayıtlı KOBİ bulunuyor. Bu KOBİ’lerin 900 bininin potansiyel ihracatçı, 65 bininin ise halihazırda ihracatçı olduğunu belirtelim. Türkiye, dünya genelinde 157,1 milyar dolar değerinde gönderi yapıyor. Bu ihracat değerinin yüzde 55’i ise kobiler tarafından yapılıyor. Dünyanın en büyük e-ticaret pazarına baktığımızda, 672 milyar dolarla Çin’i birinci sırada görüyoruz. Onu 340 milyar dolarla ABD, 99 milyar dolarla ise İngiltere izliyor.
İnfografiği aşağıdan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Kaynak: https://webrazzi.com/2018/11/26/turkiyeden-ve-dunyadan-e-ihracat-firsatlari-infografik/
Bir e-ticaret danışmanı olarak uzun süredir e-ticaret, SEO ve Google Ads gibi konulara kafa yoruyorum. Bildiklerimi ve öğrendiklerimi de sizlerle paylaşıyorum. E-ticaret siteniz varsa ve e-ticaret danışmanlığı ya da Google Ads yönetimi hizmeti almak istiyorsanız tarafıma iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.
Hakkımızda
Dijital pazarlama ve e-ticaret üzerine bilgilerimizi ve öğrendiklerimizi paylaşıyoruz, çünkü paylaşmayı seviyoruz :)Dijital pazarlama ve e-ticaret danışmanlığında edindiğimiz tecrübeyi markanız için değerlendirelim.
Haber listemize katılın!
Daha fazla blog yazısı
Tümünü GösterSon Yazılar
- Mart Ayında Satışlarınızı Arttırmak İÇin Kullanabileceğiniz Önemli Günler Mart 3, 2023
- İngiltere İle E-İhracat Yaparken Bilmeniz Gerekenler Kasım 21, 2022
- Eylül Ayı Önemli Günler Takvimi Eylül 1, 2022