Türkiye’de E-kitaba İlgi Artıyor [E-ticaret Haber]

No Comments

2014 yılında oyuna ve müziğe olan ilgi 5 kat, e-kitap okuyucuya olan ilgi 7 kat artış gösterdi

n11.com, platformunda yer alan Kitap, Oyun, Müzik ve Film kategorisinin 2014 verilerini açıkladı. n11.com üzerinden yapılan alışverişlerde oyuna ve müziğe olan ilgi geçen seneye oranla 5 kat artarken, e-kitap okuyucu satışları ise 7 kat artış gösterdi. n11.com’un verileri doğrultusunda Türkiye’deki kitap okuma oranının arttığı gözlemlendi. FİFA 2015, GTA V ve Last of Us Remastered 2014 senesinin n11.com’da en çok tercih edilen oyunları olurken, Taht Oyunları 9 Kitaplık Seti, Elif Gibi Sevmek ve Bir Psikiyatristin Gizli Defteri kitapları da yılın en çok satılan kitapları oldu.
Alışverişin Uğurlu Adresi n11.com, bünyesinde bulunan Kitap Oyun Müzik ve Film kategorisinin 2014 yılı satışlarını analiz ederek en çok tercih edilen ürünleri belirledi. Gerçekleştirilen analiz sonucunda n11.com ziyaretçilerinin 2014 yılında e-kitap okuyucuya olan ilgilerinin 7 kat arttığı gözlemlendi. Müzik ve oyuna olan ilgi ise geçen seneye oranla 5 kat artış gösterdi.

2015 senesinde Pazar daha çok büyüyecek

n11.com platformunda bulunan kitap kategorisine çok önem verdiklerini belirten n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, ‘Türkiye’de kitaba olan ilgiyi artırmak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda E-ticaret platformu olarak yer alan tek marka olduk. Ziyaretçilerimiz gerçekleştirdiğimiz yenilikçi çalışmaları deneyimleyerek, görüşlerini sundular. Aynı zamanda oyun, film ve müzik kategorilerimiz için de güçlü çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bünyemizde bulunan 17,5 milyon kayıtlı ürün ile güvenli ve keyifli alışveriş deneyimi sunuyoruz. Piyano gibi büyük enstrüman satışlarının platformda çok tercih edilmesi sebebi ile müzik kategorisinin satışları bir önceki yıla oranla 5 kat artış gösterdi. Aynı doğrultuda, 2013 yılında çıkan yeni nesil oyun konsolları ve oyunlarının satışının 2014 yılında 5 kat arttığını gözlemledik. 2015 yılında çıkması beklenen oyunlar ve sanal gerçeklik anlamında geliştirilen gözlükler pazarı daha da hareketlendirecek. Bunun da satış rakamlarını katlayarak artıracağını öngörüyoruz.’ sözleriyle görüşlerini aktardı.

2014 yılı en çok satanlar

Kitap Kategorisi

  1. Taht Oyunları 9 Kitaplık Set – George R.R. Martin
  2. Elif Gibi Sevmek – Hikmet Anıl Öztekin
  3. Bir Psikiyatristin Gizli Defteri – Gary Small
  4. Kürk Mantolu Madonna – Sebahattin Ali
  5. Bukre – Kahraman Tazeoğlu
  6. Ustam ve Ben – Elif Şafak
  7. Sevgilimden Son Mektup – Jojo Moyes
  8. Deliduman – Emrah Serbes
  9. Beyoğlu’nun En Güzel Abisi – Ahmet Ümit
  10. Kelime Defteri – Nazan Bekiroğlu
  11. Yaralı – Kahraman Tazeoğlu

Oyun Kategorisi

  1. Fifa 2015
  2. GTA V
  3. Last of Us Remastered
  4. Pes 2015
  5. Uncharted 3
  6. Battlefield 4
  7. Need for Speed Rivals
  8. Driveclub
  9. God of War Collection
  10. Watch Dogs
  11. Fifa World Cup 2014

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/turkiye-de-e-kitap-okuyucuya-ilgi-teknoloji-1991531/

Kişisel Yorum: E-kitap sektörü benim de halen gelişmekte olan ve büyük potansiyele sahip olduğunu düşündüğüm bir alan. Sırf bu konuya odaklanmış niş bir girişimin iyi bir pazarlama ve anlatımla çok iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Nitekim 2 senedir de gelişmeye devam etmekte.
Tüm bu şartlar altında e-ticaret yapmak isteyen ya da girişim alanı bulmakta zorlananlara e-kitap alanını tavsiye edebilirim.
2013 yılında amazon.com’dan yapılan e-kitap satışlarının standart kitap satışlarını geçtiği açıklaması da bu tezimi doğrular nitelikte.

Bir e-ticaret danışmanı olarak uzun süredir e-ticaret, SEO ve Google Ads gibi konulara kafa yoruyorum. Bildiklerimi ve öğrendiklerimi de sizlerle paylaşıyorum. E-ticaret siteniz varsa ve e-ticaret danışmanlığı ya da Google Ads yönetimi hizmeti almak istiyorsanız tarafıma iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Hakkımızda

Dijital pazarlama ve e-ticaret üzerine bilgilerimizi ve öğrendiklerimizi paylaşıyoruz, çünkü paylaşmayı seviyoruz :)

Dijital pazarlama ve e-ticaret danışmanlığında edindiğimiz tecrübeyi markanız için değerlendirelim.

Daha fazla blog yazısı

Tümünü Göster
No Comments

Yorum Bırakın