Hangi E-ticaret Yazılımı? (Paket Yazılımlar)

No Comments

Bir e-ticaret sitesi kurulurken ilk adımlardan biri kuşkusuz altyapı tercihi olmaktadır. (Diğer adımlar arasında alan adı seçimi, sektör tercihleri sayılabilir) Tecrübeli olan, bütçesi olan ya da bir e-ticaret danışmanı ile çalışan firmalar genellikle özel bir e-ticaret yazılımı tercih ederken ilk defa e-ticarete girecek olan firma ya da kişiler kiralık (diğer adıyla paket) bir e-ticaret yazılımı tercih edebiliyor.
Şahsi fikrim her 2 sistemle de yapılabileceği ancak burada en önemli etken beklentinin ne olduğu. Büyük yatırımların yapıldığı, beklentilerin büyük olduğu projelerde ben de özel bir e-ticaret yazılımı taraftarıyım ancak özellikle e-ticaret konusunda tecrübesi olmayan, beklentilerin henüz başlangıç aşamasında olduğu ya da pastadan pay almak olduğu projelerde paket yazılımlara yöneldiğim de olmuştur.
Ben genellikle bu hazır e-ticaret yazılımları arasında tecrübem sayesinde çok nadir kararsız kalırım. Genellikle öne çıkan farkları bildiğimden ya da daha önce deneyimlemiş tanıdıklarım aracılığı ile bilgi sahibi olduğumdan sorunları öngörme şansım da oluyor açıkçası. Biraz da sezgilerime güvendiğimi itiraf etmeliyim. Peki bir e-ticaret danışmanı ile çalışmayacaksanız ve kendini karar vermek istiyorsanız nelere dikkat etmelisiniz. Ben en popüler 3 e-ticaret yazılımını kendimce karşılaştırdım. İtiraz ettiğiniz bir nokta varsa  ya da yanlış bilgi verdiğimi düşünüyorsanız yorum yaparak yardımcı olabilirsiniz. Ben de bilgimi güncellemiş olurum bu sayede 🙂

Not: 3 pakette de en gelişmiş olan sürüm tercih edilmiştir.

Teknik Detaylar:

Ideasoft T-soft Ticimax
Hız
100/95 100/98 100/95
Tasarım Zenginliği
100/98 100/80 100/80
Sektörel Uygunluk
100/90 100/90 100/90
Mobil Uyumluluk
100/50 100/50 100/50
Esnek Tasarım Yapısı
100/90 100/80 100/80
Geliştirme Periyodu
100/95 100/95 100/95
Site İçi SEO Uyumluluğu
100/90 100/95 100/90
Entegrasyon Uyumluluğu
100/95 100/95 100/95

Tabloyu özetleyecek olursak;

  • Hız konusunda benim en beğendiğim yazılım T-soft. Bir kaç testten geçirdiğimde diğer 2 yazılımı geçti. Çok büyük farklar yok aslında ama 1 puan 1 puandır 🙂
  • Tasarım konusunda en çok seçenek Ideasoftta. Diğer 2 platform aynı sayıda hazır şablona sahip değil ne yazık ki.
  • Sektörel uygunluktan kastım aslında “her sektör için uygun mu?” sorusuna cevap vermekti. Tabi hazır yazılım oldukları için ne yazık ki tüm sektörlere uygun dememiz pek mümkün değil.
  • Mobil uyumluluk konusunda ise 3 yazılımı da açıkçası beğenmiyorum. Sabit şablonların dışına çıkmıyor olmaları ya da ek maliyetler oluştuğu takdirde başarılı olmalarından dolayı 3 sistem de sınıfta kaldı. Ayrıca 3 sistemde de responsive tasarım yok. (Kişiye özel hazırlanan tasarımlar hariç)
  • Tasarımlarla oynamak en sevdiğim işlemlerden. Geçmişte bu konuda Bilginet çok iyiydi ancak bu listede yer almıyor. Testlerimde en kolay oynanabilen ve HTML/CSS konusunda en esnek davranan Ideasoft oldu.
  • Her 3 firmada kendini sıkça geliştiriyor. Bu yüzden Geliştirme Periyotları bence yeterli.
  • Site içi SEO konusunda en doğru planlanmış olan T-soft görünüyor. Her ne kadar SEO kavramının tamamını kapsamasa da %30-%35 oranında bence etkili. Özellikle SEO URL yapılarını dikkate aldığımızda en düzgün görünen T-soft
  • Entegrasyon konusunda 3 firmada gayet başarılı. Hemen hemen her yazılım ve yapıyla entegre olabiliyor. Bu da beraberliği getiriyor 🙂

Diğer Detaylar:

Ideasoft T-soft Ticimax
Fiyat
100/100 100/100 100/100
Teknik Destek
100/95 100/80 100/80
Paketler Arasındaki  Farklar
100/90 100/90 100/90

Hadi bu tabloyu da özetleyelim;

  • Açıkçası fiyat konusunda çok yorum yapma taraftarı değilim. Firmaların vermiş oldukları hizmet için, fiyatları kendileri belirlemeliler. Satın alan kişiler değil.
  • Teknik destek konusunda Ideasoft her zaman favorim. Çoğunlukla telefonla sorun çözülmekte ve gerek duyulmadıkça ticket talep edilmiyor. Açılan ticketlar ise genelde hızlı yanıtlanıyor. Diğer 2 firmada aynı hızı göremedim. Şunu da belirtmek isterim diğer 2 firmamız yavaş demiyorum ancak bana Ideasoft daha hızlı dönüş yapmakta.
  • Satılan paketler arasında genelde pek bir fark göremedim. Olmazsa olmaz özellikler genelde standart paketlerde görünüyor. Bu da 3 firmamızın da iyi niyetli olduğunu düşünmeme yetti.

Son olarak yazıyı yazarken mümkün olduğu kadar objektif olmaya çalıştım. Tabi Ideasoft ile çok uzun zamandır çalışan firmalara hizmet veriyor olmam tarafsız olmak konusunda beni biraz zorladı ancak hak geçmediğini düşünüyorum.
Yorumları beklediğimi tekrar hatırlatır, bol kazançlar dilerim.

Bir e-ticaret danışmanı olarak uzun süredir e-ticaret, SEO ve Google Ads gibi konulara kafa yoruyorum. Bildiklerimi ve öğrendiklerimi de sizlerle paylaşıyorum. E-ticaret siteniz varsa ve e-ticaret danışmanlığı ya da Google Ads yönetimi hizmeti almak istiyorsanız tarafıma iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Hakkımızda

Dijital pazarlama ve e-ticaret üzerine bilgilerimizi ve öğrendiklerimizi paylaşıyoruz, çünkü paylaşmayı seviyoruz :)

Dijital pazarlama ve e-ticaret danışmanlığında edindiğimiz tecrübeyi markanız için değerlendirelim.

Daha fazla blog yazısı

Tümünü Göster
No Comments

Yorum Bırakın