GeTicaret: E-ticaret Şirketlerine Denetim ve Sertifikasyon Sunan Platform

No Comments

Sivil ve bağımsız bir denetim ve sertifikasyon kuruluşu olarak hizmet vermeye başlayan GeTicaret, internetten alışverişlerdeki en büyük problemlerden biri olan güven sorununun aşılarak Türkiye e-ticaret hacminin artmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
10 yıldır Avrupa ve Almanya’da e-ticaret sektöründe danışmanlık ve senior developer olarak çalışmalarına devam eden İsmail Boztaş, Türkiye e-ticaret sektörünü yakından takip ettiğini ve hangi alanlarda sıkıntılar olduğunu inceleme fırsatı bulduğunu belirtiyor. Bu sıkıntıları göz önünde bulundurarak GeTicaret’in temellerini Aralık 2013’te atmaya başlayan Boztaş, Ocak 2014’te girişimi hayata geçirdi.
Altyapı çalışmalarını bitiren ve bir ekip oluşturmak için çalışmalarına devam eden GeTicaret, Mart ayından itibaren denetim başvuruları almaya başlayacak.
Genel olarak firmanın sunduğu hizmetlerden bahsedecek olursak; şirket sunduğu kalite ve güvenlik sertifikasıyla e-ticaret firmalarının kalite kriterlerine uyum ile kalite çıtasının yükselmesini, inandırıcılığı, daimi ve kalıcı müşterilere ulaşmayı ve e-ticaret hukuku ve yasalara uyum ile tüketici haklarının gözetilmesini sağlayacak çalışmalar yapmayı amaçlıyor.
Bunların yanı sıra sitelerin kriterler çerçevesinde denetimi, geniş çaplı durum raporunun yapılması, sertifikanın sayfaya entegrasyonu, yeni yasa ve hükümlerin denetim ve sertifika kriterlerine entegrasyonu, şirketlerin yeni yasa ve hükümlerden haberdar edilmesi, tüketici şikayetlerinde arabulucuk görevi için “Şikayet Masası” hizmeti de GeTicaret’in e-ticaret firmalarına sunduğu özelliklerden bazıları olarak öne çıkıyor.
GeTicaret’in denetim ve sertifikasyon için uyguladığı Kalite Kriterleri Kataloğu, Avrupa standartlarını belirleyen Avrupa Tüketiciyi Koruma Merkezi (Centre Européen de la Consommation) yanı sıra buna bağlı olan Initiative D21′nin kriterleri ile Türk Ticaret Kanunu ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun baz alınarak hazırlandığını da belirtelim.
İsmail Boztaş e-ticaret şirketlerine sundukları Kalite Kriterleri Kataloğunu şu sözlerle anlatıyor:

Kalite Kriterleri Kataloğu 11 ana başlık altında toplanan 100’den fazla kriteri ile, denetimin ve verilen sertifikanın temelini oluşturur.
Denetimi yapılan konuları kalite ve güvenlik olmak üzere iki ana kısma ayırıyoruz. Hukuki zorunluluklar, satıcı tanımı, iletişim bilgileri, sözleşmelerin yasalara uyumu, fiyat ve ücret şeffaflığı, tüketici hakları, cayma ve iade konusu, kişisel verilerin gizliliği ve korunması, SSL gibi konular bu kriterleri oluşturan temeller arasında.

Kısa vadede GeTicaret’in marka bilinirliğini artırmayı planladıklarını dile getiren Boztaş, bunun için tüketici dernekleri, e-ticaret altyapı sağlayıcıları ve ödeme sistemi sağlayıcılarıyla işbirlikleri yapmayı planladıklarını söylüyor. Bu yıl 200, önümüzdeki yıl ise 600 e-ticaret şirketini sertifikalamak istediklerinin de üzerinde duran Boztaş, orta ve uzun vadede bu sayıyı 3000’e çıkartmak istediklerini sözlerine ekliyor ve özellikle KOBİ’lere destek sağlamak için KOSGEB ile de çalışmalar yapmak istediklerini belirtiyor.
Kaynak: http://www.eticaretmag.com/geticaret/

Bir e-ticaret danışmanı olarak uzun süredir e-ticaret, SEO ve Google Ads gibi konulara kafa yoruyorum. Bildiklerimi ve öğrendiklerimi de sizlerle paylaşıyorum. E-ticaret siteniz varsa ve e-ticaret danışmanlığı ya da Google Ads yönetimi hizmeti almak istiyorsanız tarafıma iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Hakkımızda

Dijital pazarlama ve e-ticaret üzerine bilgilerimizi ve öğrendiklerimizi paylaşıyoruz, çünkü paylaşmayı seviyoruz :)

Dijital pazarlama ve e-ticaret danışmanlığında edindiğimiz tecrübeyi markanız için değerlendirelim.

Daha fazla blog yazısı

Tümünü Göster
No Comments

Yorum Bırakın