E-ticaret Sitelerinde Kategori Sayfaları Nasıl Olmalıdır?

No Comments

E-ticaret sitelerinde her zaman önem verdiğim sayfaların başında kategori ve marka sayfaları gelir. Tüm reklam ve seo çalışmalarının özellikle bu sayfalara yapılmasını öneririm ki hem başarılı sonuçlar elde edilebilsin. Öte yandan internet kullanıcılarının da aramalarında çoğunlukla “ürün kategorisi”, “marka ürün kategorisi” ya da “marka ürün adı” şeklinde arama yaptığını bilmekteyiz.
En çok yapılan hatalar da bu sayfalar olduğundan ben de bununla ilgili bir grafik hazırladım. Umarım beğenirsiniz.
kategori-sayfasi-nasil-olmali
 
1. Kategori Beslemesi
Aslında daha çok bread crumbs ya da ekmek kırıntısı olarak bilinen bu özellik “şu anda neredesiniz? burası neresi?” sorusunun cevabını veren bir uygulama. Tabi arama motorları da buna bayılıyor. Örnek vermek gerekirse Ana kategori >Alt kategori > Son kategori şeklinde ilerlemektedir.
Pek çok hazır e-ticaret yazılımında mevcuttur.
2. Kategori Adı:
Kategori adının özellikle h1 etiketiyle tanımlanmasını önermekteyim. SEO çalışmalarınızda katkı sağlayacaktır.
3. Kategori Açıklama
Nedense biz bu alanı slider ya da kategoriyle ilgili bir görsel koymayı seviyoruz. Oysa SEO uyumlu bir kategori tanımı yazmanız hem arama motorlarının hem de ziyaretçilerinizin sayfanızı daha iyi tanımasına ve ne ile alakalı bir sayfada olduğunu anlamasına yardımcı olacaktır.
4. Sayfalama
Yine genelde en altta bulundurduğumuz sayfaların üst sırada bulunması ziyaretçiler tarafında hız imkanı sağlayacaktır.
5. Önizleme
Pek sık görmediğimiz hatta yeni yeni görmeye başladığımız bir özellik. Küçük bir mouse hareketi ile değişen ürün görseli, kısa bir açıklama harika olmaz mı?
6. Popüler Ürünler
Kategorinin en çok satan ürünlerini bir blokta göstermeniz ziyaretçilerinizin satın almalarında artı yönde bir etki sağlayacaktır.
7. Benzer Kategoriler
Mini etek kategorinizde şortlar ve uzun eteklerin de tanıtılmasında bence hiçbir sakınca yok. Hatta ek bir alışveriş dahi sağlayabilir.
8. Kategori Yorumları
İşte bunu hiç görmedim 🙂 Oysa bulunduğunuz kategorideki ürünlere ait yorumların birkaçını paylaşmanız güzel olmaz mıydı?
9. Etiketler
Kategori etiketleri ya da kategorinizde bulunan ürünlere ait etiketler. Etiketleri 2 şekilde kullanabilirsiniz.
a) Ürünleri topluca gruplamak ve tek tıklama ile ulaşımını sağlamak.
b) Arama motorlarına yön vermek.

Bir e-ticaret danışmanı olarak uzun süredir e-ticaret, SEO ve Google Ads gibi konulara kafa yoruyorum. Bildiklerimi ve öğrendiklerimi de sizlerle paylaşıyorum. E-ticaret siteniz varsa ve e-ticaret danışmanlığı ya da Google Ads yönetimi hizmeti almak istiyorsanız tarafıma iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Hakkımızda

Dijital pazarlama ve e-ticaret üzerine bilgilerimizi ve öğrendiklerimizi paylaşıyoruz, çünkü paylaşmayı seviyoruz :)

Dijital pazarlama ve e-ticaret danışmanlığında edindiğimiz tecrübeyi markanız için değerlendirelim.

Daha fazla blog yazısı

Tümünü Göster
No Comments

Yorum Bırakın