E-ticaret Sitelerinde Ürün Görseli Tercihi Nasıl Olmalı?

No Comments

Daha önceki bir yazımda kendim için yapılacaklar listesine ürün görsel tercihlerine dayalı bir not eklemiştim. Şimdi o notu detaylandırma zamanı.
E-ticaret sitelerinde kullanılan ürün görseli seçimlerinde genellikle hep aynı tavırlar sergilenir. İthalatçı ya da üretici firmadan gelen resimler olduğu gibi kullanılır. Peki bu doğru mu? Yanlışsa doğrusu nedir? Beraber inceleyelim.
Bir ürünü asıl sattıran şey o ürünün görselidir. Bu konuda benimle hemfikir olmayabilirsiniz ancak şahsi tecrübelerime dayanarak bunun doğruluğunu iddia edebilirim. Eğer ürünü doğru anlatan, net olarak ortaya çıkaran bir görsel kullanılıyorsa alıcılar ürüne daha fazla ilgi duyuyor ve genelde beklentilerde bir sorun yaşanmıyor, çünkü tüketiciler ürünü net olarak anlıyor ve siparişlerini de bu yönde bir algıyla oluşturuyorlar diyebiliriz. Bu şartlar altında hem iade sayısının düşürülmesi, hem ürün sorularının (telefon ya da e-posta yoluyla gelen) azalmasına da sebep olduğunu düşünebiliriz.
Peki ürün görseli seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Ana başlıklarımız neler?

1. Resim Baskı Kalitesi

Ürün görsellerinde kalite en önemli etkenlerden. Resim boyutu ne olursa olsun kalitesinin yüksek olmasına önem verilmeli. Elbette resim kalitesi arttıkça hem resim boyutu hem de ölçüleri artacaktır ancak bunun için altyapınızın da desteklediği maksimum ölçüleri bilmenizde fayda var.

2. Resim Boyutu

Resim boyutlar her ne kadar ürünü detaylı olarak anlatmanın en kolay yolu olsa da doğru kurgulanmadığı takdirde incelemeyi zorlaştırabilmekte. Bu konuda benim ideal ölçüm 800 x 800 pixel ile 1000 x 1000 pixel arası ve mümkünse kare değerlerdir. Eğer ürün detayını gösterebilmek için daha büyük ölçülere ihtiyacınız varsa muhakkak büyüteç modülü ile desteklemeyi ihmal etmeyin.

3. Resim Arkaplanı

Genellikle beyaz arka plan (sonsuz arka plan olarakta adlandırılır) en çok tercih edilen yöntemdir ancak yapılan araştırmalar ürünü öne çıkaran, doğal görünen resimlerde, ürünlerin daha net olarak algılandığını ortaya çıkarmakta. Bu sebeple sonsuz arka fon kullanılması zorunlu değilse ürünü öne çıkaran arka planlar kullanmakta fayda var.

4. Mankenli mi Mankensiz mi?

Özellikle giyim sektörünün en büyük problemlerinden biri de manken seçimi. Gerçek mankenler ürünü üzerinde taşıyabildiği için daha profesyonel bir görünüm sağladığını söylememe gerek yok ancak manken kullanımının mümkün olmadığı durumlarda tavsiyem maket mankenlerin kullanılması. Özellikle aksesuar ve takı gibi ürünlerde manken kolu kullanmanız daha doğru olabilmektedir.

5. Stüdyo Ortamı

En önemli konulardan biri de (bana göre) ürün görsel çekimlerinin nerede yapılması gerektiği. Her ne kadar günümüzde profesyonel stüdyolar bu konuda hem destek hem de hizmet verseler de bana kalırsa daha doğal bir görünüm için dış mekan çekimleri tercih edilmeli. Örnek vermek gerekirse; çanta satışı yapan bir firmanın ürünü hem stüdyo ortamında sonsuz fonla hem de dış mekanda bir gerçek mankenin omzunda çekmesi ürün hakkında oluşan algının daha net olmasını sağlayacaktır.
Aslında aklımda çok daha detay vardı ama yine geç saate kaldığı için toparlayamadım. Ayrıca biraz dağınık anlatmış olabilirim, kusuruma bakmazsanız sevinirim.
Bol kazançlar dilerim.

Bir e-ticaret danışmanı olarak uzun süredir e-ticaret, SEO ve Google Ads gibi konulara kafa yoruyorum. Bildiklerimi ve öğrendiklerimi de sizlerle paylaşıyorum. E-ticaret siteniz varsa ve e-ticaret danışmanlığı ya da Google Ads yönetimi hizmeti almak istiyorsanız tarafıma iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Hakkımızda

Dijital pazarlama ve e-ticaret üzerine bilgilerimizi ve öğrendiklerimizi paylaşıyoruz, çünkü paylaşmayı seviyoruz :)

Dijital pazarlama ve e-ticaret danışmanlığında edindiğimiz tecrübeyi markanız için değerlendirelim.

Daha fazla blog yazısı

Tümünü Göster
No Comments

Yorum Bırakın